Deze website maakt gebruik van cookies.   Meer informatie Sluiten

U bevindt zich hier:

Veiling Ronde Tafel 58 ‘s-Hertogenbosch

Ronde Tafel 58 ’s-Hertogenbosch heeft tijdens het Roaring Twenties feest op 18 april jl. een veiling georganiseerd voor het goede doel: Racerunners voor de Kinderrevalidatie van het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ). De Kinderrevalidatie van het JBZ is onderdeel van ATLENT Kinderexpertise Centrum. De aanschaf van Racerunners, ofwel loopfietsen, is een van de projecten waar de Stichting Vrienden Jeroen Bosch Ziekenhuis geld voor werft. Met de opbrengst van de veiling € 10.000 kunnen vijf Racerunners worden aangeschaft. Binnenkort zal de feestelijke overhandiging van de Racerunners plaatsvinden.

Ronde Tafel ’s-Hertogenbosch

De Ronde Tafel in 's-Hertogenbosch is opgericht in 1958. Sindsdien zijn reeds vele jonge mannen met uiteenlopende professionele achtergronden toegetreden tot deze serviceclub. Activiteiten worden  georganiseerd om verschillende kanten van de samenleving te ontdekken en hiervoor ook iets terug te doen.

Racerunners

De Racerunner is een hulpmiddel waarmee gehandicapte kinderen kunnen lopen en rennen. De loopfiets helpt kinderen met verslapte beenspieren weer langzaam aan de loopbeweging te wennen. Ook kunnen kinderen die in een rolstoel zitten en alleen kleine afstanden kunnen lopen, zich makkelijker voortbewegen met de Racerunner. Het meest stimulerend is wanneer de kinderen kunnen racen in een groep en wedstrijdjes kunnen houden. Daarom heeft de Kinderrevalidatie van het JBZ een aanvraag ingediend bij de Stichting Vrienden voor een achttal Racerunners in verschillende maten.

Stichting Vrienden Jeroen Bosch Ziekenhuis

De Stichting Vrienden Jeroen Bosch Ziekenhuis werft fondsen om projecten mogelijk te maken die het verblijf van patiënten en bezoekers in het Jeroen Bosch Ziekenhuis prettiger maken. Ook organiseert de Stichting bijzondere evenementen met als doel fondsen te werven.

Eerder realiseerde de Stichting Vrienden het gehele buitenterrein en vele extra’s voor de kinderen van ATLENT Kinderexpertise Centrum. De komende jaren willen de Vrienden extra aandacht geven aan projecten die het verblijf van ouderen in het JBZ prettiger maken.

Mensen die het ziekenhuis een warm hart toedragen, kunnen Vriend worden voor een vast bedrag per maand of jaar óf door een eenmalige schenking te doen. Via een donatiemodule op de website www.vrienden@jbz.nl kan men nu ook direct doneren.

Jeroen Bosch Ziekenhuis

In het Jeroen Bosch Ziekenhuis richten we ons op het bieden van voortreffelijke zorg. Zorg die veilig en gastvrij is en waarin een open dialoog mogelijk is tussen zorgverlener en patiënt. Zorg die gegeven wordt in een stimulerende omgeving, waarin wij continu streven naar verbetering en kennisoverdracht. Bijvoorbeeld door onderzoek, samenwerking met andere zorgpartners en bedrijven en door het opleiden van jonge medische en andere professionals. Zorg waarbij gewerkt wordt vanuit één kerngedachte: Aandacht maakt ’t beter.

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis uit ’s-Hertogenbosch is een groot STZ-ziekenhuis met ruim 760 bedden en ruim 4000 medewerkers. De 260 medisch specialisten zijn binnen het JBZ georganiseerd in de Bossche Specialisten Coöperatie (BSC). Het JBZ verzorgt samen met de BSC de medisch-specialistische zorg in de regio ’s-Hertogenbosch en Bommelerwaard. Bijzondere aandachtsgebieden zijn minimaal invasieve (robot)chirurgie en ketenzorg.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing, Communicatie & Customer Relations, Saskia Byvanck tel. (073)553 84 48 of s.byvanck@jbz.nl


Laatst gewijzigd:

05 juni 2015