Deze website maakt gebruik van cookies.   Meer informatie Sluiten

U bevindt zich hier:

Behandelaren Tolbrug zwemmen ALS de wereld uit!

Op zondag 7 september springen drie medewerkers van Tolbrug Specialistische Revalidatie in de Amsterdamse grachten. Zij nemen deel aan de Amsterdam City Swim, een zwemtocht van 2014 meter om geld in te zamelen voor onderzoek naar de spierziekte ALS. “Het idee ontstond nadat een revalidant van Tolbrug, Hermke van Dinther, zelf in behandeling bij de Tolbrug voor een spierziekte, vertelde aan deze zwemtocht mee te willen doen”, aldus Marjolein Bertens, één van de zwemmende behandelaars.

ALS is een ongeneeslijke zenuw- en spierziekte, waarbij de spieren één voor één uitvallen. Marjolein: “In mijn dagelijks werk als fysiotherapeut zie ik wat deze verschrikkelijke ziekte met mensen doet. Amsterdam City Swim is een belangrijk evenement om de ziekte onder de aandacht te brengen en het onderzoek te ondersteunen. Hopelijk wordt op een goede dag een medicijn gevonden om mensen met ALS te  kunnen helpen. Daarom zwem ik mee.”

Sponsors gezocht

Inmiddels zijn Marjolein Bertens en Hermke van Dinther, samen met Christine Griffioen, ergotherapeut, en Esther van Hoof, fysiotherapeut bij Tolbrug, druk in training voor de 2014 meter die ze op 7 september zullen zwemmen door de Amsterdamse grachten. Daarnaast zijn de vier nog op zoek naar sponsors voor het goede doel. Het streven is om per persoon zoveel mogelijk geld in te zamelen. Alles komt ten goede aan onderzoek naar ALS. De donaties worden per persoon ingezameld, daarom is er een facebook-pagina ‘www.facebook.com/TolbrugzwemtvoorALS’ gemaakt, waar alle informatie en het laatste nieuws te vinden is.

Over ALS

ALS is een verwoestende ziekte die de zenuwcellen van de spieren steeds verder aantast. Geleidelijk valt de spierfunctie weg in de armen, benen, het gelaat en uiteindelijk ook in de ademhalingsspieren. Mensen met ALS overlijden gemiddeld drie tot vijf jaar na de eerste klachten. In die tijd krijgen zij bij volle bewustzijn steeds meer moeite met vanzelfsprekende dagelijkse vaardigheden, zoals lopen, fietsen, praten en eten. ALS kan op elke volwassen leeftijd optreden. De ziekte komt in de hele wereld voor. In Nederland krijgen jaarlijks 500 mensen de diagnose ALS. Toch weet men nog veel te weinig van deze dodelijke ziekte. De oorzaak van ALS is nog onbekend en er is nog geen effectieve behandeling. Dat maakt het extra belangrijk om geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar ALS.

Meer informatie

Mocht u hen willen steunen of heeft u een goed idee om hen hierbij te helpen, dan wordt dit erg gewaardeerd! Bekijk de facebook-pagina of neem contact op met één van de teamleden: Marjolein Bertens (m.bertens@tolbrug.nl), Christine Griffioen (c.griffioen@tolbrug.nl), Esther van Hoof (e.v.hoof@tolbrug.nl).


Laatst gewijzigd:

11 juli 2014