Deze website maakt gebruik van cookies.   Meer informatie Sluiten

U bevindt zich hier:

Chinese zorgprofessionals bezoeken Tolbrug en Jeroen Bosch Ziekenhuis

De revalidatiesector in China is op gang gekomen na de aardbeving in 2008 en staat nog in de kinderschoenen. Sinds 2010 werken de Nederlandse en Chinese overheid samen op het gebied van kennis- en technologie-uitwisseling in de gezondheidszorg en in het bijzonder op het gebied van revalidatiegeneeskunde. Op 17 oktober bracht een groep Chinese zorgprofessionals een bezoek aan revalidatiecentrum Tolbrug en het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ).

Zowel de Chinese delegatie als Tolbrug en het JBZ waren enthousiast en tevreden over het bezoek en de kennisdeling. Tolburg is een lerende organisatie die haar multidisciplinaire kennis en ervaring wil delen met anderen en een organisatie die gericht is op samenwerking. Een kennisuitwisseling als deze hoort daar zeker bij.

 Programma

Op 13 oktober is de groep zorgprofessionals van start gegaan met een programma van 7 weken, georganiseerd door Avans Hogeschool. Op 17 oktober werd de groep bij Tolbrug en het JBZ ontvangen voor een rondleiding en uitleg. Annette van Kuijk, medisch directeur Tolbrug en unithoofd Paul de Jong gaven een presentatie over de rol en de werkwijze van de revalidatiegeneeskunde in Nederland en de werkwijze van Tolburg en het JBZ in de zorgketens in de regio’s. ’s Middags keken de Chinese gasten mee bij behandelingen door professionals van de paramedische ziekenhuiszorg en de revalidatiegeneeskunde.

Onderwijs geven

Verschillende professionals uit het revalidatieteam gaven een week later onderwijs aan de Chinese zorgprofessionals bij Hogeschool Avans in Breda. Het ging over hulpvraaggericht behandelen en de onderliggende gedachte van revalidatiegeneeskunde, behandeling gericht op zelfstandigheid en zelfmanagement, met als doel dat de patiënt zijn of haar rol in zijn/haar sociale omgeving en maatschappij weer kan innemen.

Belangrijke rol

Nederland en vooral Avans+, namens Avans Hogeschool, heeft een belangrijke rol gespeeld bij de totstandkoming van de eerste revalidatiecentra. Avans+ is betrokken bij het opleiden van professionals in de centra die de laatste jaren door de Chinese overheid gebouwd zijn.


Laatst gewijzigd:

04 november 2014