Deze website maakt gebruik van cookies.   Meer informatie Sluiten

U bevindt zich hier:

Het team van Tolbrug zwemt 5280 euro bijeen in Amsterdam City Swim

Eindelijk was het dan zover. Op zondag 7 september ging de Amsterdam City Swim van start, waaraan het team Tolbrug heeft meegedaan. Met de zwemtocht is geld opgehaald voor onderzoek naar de ziekte ALS.

“Eindelijk mochten we dan het water van de Amsterdamse grachten in. Hiervoor hadden we met zijn vieren al die maanden getraind: eerst in het zwembad van Tolbrug en daarna in het buitenwater van diverse plassen”, aldus het team. Het team, bestaande uit Christine Griffioen, Esther van Hoof, Hermke van Dinther en Marjolein Bertens was er al een tijdje klaar voor.

In totaal deden er ruim 2.000 mensen mee aan de zwemtocht door de grachten van Amsterdam. In groepen van 100 zwemmers vertrok iedereen vanaf de Marinekazerne Amsterdam richting de Amstel om uiteindelijk na 2.014 meter zwemmen in de Keizersgracht te finishen.

Bedrag

Alle vier de leden van het team Tolbrug hebben de 2.014 meter door de grachten volbracht. “Met heerlijk weer, een grachtenwatertemperatuur van 19 graden en aanmoedigingen van een groot publiek was het een geweldige ervaring, echt een onvergetelijke gebeurtenis om daar aan mee te mogen doen. In totaal hebben we met onze deelname 5.280 euro voor ALS bij elkaar gezwommen!” De derde editie van het evenement heeft een recordbedrag aan donaties opgeleverd: de teller staat inmiddels op meer dan 2 miljoen euro aan totale opbrengst. Vorig jaar was dat nog 1,7 miljoen euro.

Bedankt!

“Wij willen langs deze weg iedereen die ons door middel van een donatie en/of langs de kant heeft gesteund hartelijk bedanken! Zonder jullie steun was het niet mogelijk geweest om deel te nemen aan de Amsterdam City Swim en geld op te halen voor onderzoek naar de ziekte ALS.”


Laatst gewijzigd:

18 september 2014