Deze website maakt gebruik van cookies.   Meer informatie Sluiten

U bevindt zich hier:

Kleurrijke Grenzeloosheid in Revalidatiecentrum Tolbrug

De Gaanderij van revalidatiecentrum Tolbrug exposeert van september 2014 tot en met januari 2015 het kleurrijke werk van Ineke Platel. De wisselexpositie, die regionale- en landelijke kunstenaars de mogelijkheid biedt om eigentijdse kunst te combineren met een helende omgeving voor de revalidant, stelt de aankomende maanden luchtigheid, speelsheid en eigenheid centraal.

Platel creëert een werkelijkheid van bestaan in kleur en fantasie en gaat daarbij op zoek naar een zekere grens. Volgens kunstenares Platel is het exposeren op deze plek erg bijzonder omdat het troostend is te ontdekken dat er eigenlijk geen grenzen bestaan.

Revalidant

Als revalidant van revalidatiecentrum Tolbrug ontdekt Ineke Platel jaren geleden dat verf en penseel onbeperkte mogelijkheden bieden. Een ware ontdekkingsreis volgt. Wat vooraf star en beperkt leek, maakt plaats voor licht, lucht en een nieuwe adem. Beweging ontstaat op het doek en alles vloeit en stroomt. Soms uitbundig, soms ingetogen. Met een gefantaseerde wereld creëert Ineke Platel een werkelijkheid waarin emoties, kleur, vorm en beweging samenkomen.

Figuratief

Met acrylverf, penseel en doek gaat Platel, met open vizier, spontaan de uitdaging aan. Het werk van Platel is figuratief en laat het publiek op luchtige- en speelse wijze een kijkje nemen in de ziel. Desalniettemin is er voor het publiek alle ruimte een eigen betekenis aan het werk te geven.

Meer informatie

Mocht u geïnteresseerd zijn in het werk van Ineke Platel, neemt u dan een kijkje op de website. Uiteraard kunt u een bezoek brengen aan De Gaanderij van Revalidatiecentrum Tolbrug.


Laatst gewijzigd:

08 oktober 2014