Deze website maakt gebruik van cookies.   Meer informatie Sluiten

U bevindt zich hier:

Samenwerking beroertezorg regio ‘s-Hertogenbosch

Op 7 mei 2014 is een samenwerkingsovereenkomst getekend tussen Tolbrug, het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) en verschillende organisaties in de omgeving. Deze samenwerking leidt tot het waarborgen van volledige, deskundige en samenhangende zorg voor patiënten die een beroerte, oftewel CVA, hebben of hebben gehad. Het is een onderdeel van de CVA-keten ’s-Hertogenbosch, die sinds 2005 staat voor ‘de juiste zorg, op het juiste moment, op de juiste plaats’.

CVA-keten ondertekening regio 's-Hertogenbosch

Het ondertekenen van de samenwerkingsovereenkomst betekent dat de organisaties werken volgens de ketenafspraken. Hierin staat de kwaliteit van CVA-zorg beschreven, die ook is opgenomen in de landelijke CBO richtlijn 2008: Diagnostiek, behandeling en zorg voor patiënten met een beroerte.

Zorg in één

De CVA-keten wil de kwaliteit van leven van patiënten met een beroerte verhogen, en ze helpen om alle dagelijkse bezigheden weer op te pakken. Vaak is hiervoor de expertise nodig van verschillende specialismen, of hebben patiënten misschien thuis nog hulp nodig. Door deze samenwerkingsovereenkomst is het voor patiënten gemakkelijker en overzichtelijker om zorg en hulp te krijgen van verschillende organisaties, en om in verschillende zorgomgevingen te worden behandeld.

Daarnaast zijn verschillende werkgroepen binnen de keten verantwoordelijk voor de ontwikkeling van onder andere informatievoorziening, scholing en registratie. Daarmee blijven niet alleen alle patiënten, maar ook medewerkers op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, zodat wij de beste zorg kunnen blijven bieden aan patiënten.

Deelnemende organisaties

De deelnemende organisaties in de CVA-ketenzorg zijn Revalidatiecentrum Tolbrug, Stichting Brabantzorg, Van Neynselgroep, Vivent Mariaoord, Zorggroep Elde, Vivent Thuiszorg, stichting Laverhof en stichting Schakelkring.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Saskia Byvanck, afdeling Marketing, Communicatie & Customer Relations, tel. (073) 553 84 48, e-mail: s.byvanck@jbz.nl.


Laatst gewijzigd:

09 mei 2014