Deze website maakt gebruik van cookies.   Meer informatie Sluiten

U bevindt zich hier:

Wisselexpositie De Gaanderij

De Gaanderij, een expositie die voorheen ook in het Groot Ziekengasthuis te zien was, is op de nieuwe locatie verplaatst naar Tolbrug. Het biedt regionale en landelijke kunstenaars de gelegenheid om hun werk te exposeren. De visie is om eigentijdse kunst te combineren met een helende omgeving voor de revalidant. De Gaanderij is een onderdeel van de kunstroute van het Jeroen Bosch Ziekenhuis en open voor publiek.

Van februari 2015 tot juni 2015 is het caleidoscopische werk van Anneke Verrips te bewonderen op de Gaanderij van revalidatiecentrum Tolbrug. De kunstenares krijgt de aankomende maanden de mogelijkheid om eigentijdse kunst (beplakte doeken met beschilderd zijdevloeipapier), te verbinden aan de helende omgeving die Tolbrug de revalidant wil bieden. Anneke Verrips' eigen leefomgeving en de in het verleden gemaakte reizen, staan hierbij centraal. De Tolbrug nodigt u uit een kijkje te komen nemen op de Gaanderij.

Bont, Kleur & Scheur

Anneke Verrips vertaalt de algemene perceptie van het bestaan en internationale indrukken, naar een bloeiende serie met sterk onderling verwantschap. Zij beplakt haar doeken met gescheurde stukken zijdevloeipapier die worden beschilderd. Hetgeen een bont geheel van vlakken oplevert dat op fragmentarische wijze wordt afgewisseld met realistische opdruk. De kunstenares kiest er voor om voor een langere periode binnen een bepaald thema te werk te gaan.

Leerdam

Kunstenares Verrips is geboren in 1958 in Leerdam; de gemeente die eveneens kunstenaar Andries Copier heeft voortgebracht. Verrips verruilt de provincie Zuid-Holland echter al snel om in de gemeente Utrecht opgeleid te worden tot docente tekenen. In ’s-Gravenzande beschikt de kunstenares momenteel over een eigen atelier. In het atelier, genaamd De Kleurkas, realiseert Anneke haar werk. Er is hier tevens de mogelijkheid om cursussen en workshops te volgen.

Meer informatie

Bent u geïnteresseer in het werk van Anneke Verrips? Kom kijken en breng een bezoek aan De Gaanderij van Revalidatiecentrum Tolbrug.

Of mogelijk wilt u zich aanmelden voor een workshop/cursus bij de kunstenares? Neemt u dan een kijkje op de website.

Laatst gewijzigd:

02 april 2015