Deze website maakt gebruik van cookies.   Meer informatie Sluiten

U bevindt zich hier:

Hoe verwijzen?

Hoe kunt u als medisch specialist of huisarts naar Tolbrug verwijzen?

Verwijzen

Als huisarts of medisch specialist kunt u een revalidant doorverwijzen naar onze revalidatiearts. Wilt u hierbij een duidelijke vraagstelling of reden van verwijzing vermelden en gerichte achtergrond informatie toevoegen?

De verwijzing kunt u sturen naar het medisch secretariaat van de betreffende locatie. Per locatie zijn de adresgegevens:

Na uw verwijzing volgt onderstaande procedure:

Gesprek met revalidatiearts

Een revalidatiearts beoordeelt aan de hand van uw verwijzing bij wie uw patiënt het beste terecht kan voor een eerste afspraak. We streven ernaar om hem of haar hiervoor binnen vier weken uit te nodigen. Naar aanleiding van dit spreekuurcontact kan de revalidatiearts:

  • aanvullend onderzoek voorstellen.
  • een voorstel doen voor monodisciplinaire of multidisciplinaire behandeling in de eerste lijn (bijvoorbeeld verwijzen naar een fysiotherapeut voor een behandeling, naar een ergotherapeut voor een aanpassing, naar een orthopedisch schoenmaker voor een schoenaanpassing of naar een instrumentmaker voor een beugel of prothese).
  • een indicatie stellen voor multidisciplinaire behandeling in het revalidatiecentrum door één van de behandelteams.

Na beoordeling door de revalidatiearts ontvangt u en de revalidant een medische brief met het behandelbeleid.

Nazorg

We maken controleafspraken met de revalidant, waarin we de behandeling evalueren en onderzoeken of er op dat moment nog aanvullende hulpvragen ten aanzien van revalidatie bestaan bij de revalidant. U krijgt hierover van ons schriftelijk bericht.


Laatst gewijzigd:

30 november 2016