Deze website maakt gebruik van cookies.   Meer informatie Sluiten

Werken bij

Tolbrug is hét revalidatie-expertisecentrum voor Noordoost-Brabant en de Bommelerwaard. Het is een onderdeel van het Jeroen Bosch Ziekenhuis en gevestigd op drie locaties in 's-Hertogenbosch en Uden. Wij bieden naast revalidatiegeneeskunde ook paramedische zorg en 1e lijns fysiotherapie in het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

Wij hebben ons ten doel gesteld gezondheidswinst voor mens en maatschappij te realiseren. Dat betekent dat we niet ophouden bij de grenzen van revalidatiegeneeskunde. Voorbij revalidatiegeneeskundige diagnostiek en behandeling aan mensen met een cognitieve en/of motorische beperking door een somatische oorzaak, ontwikkelt Tolbrug begeleidingstrajecten over de grenzen van de zorg heen. We doen dat in nauwe samenwerking met relevante partijen binnen en buiten de zorg.

Tolbrug werkt samen met onderwijs- en wetenschappelijke instituten om voortdurend te bouwen aan een cultuur en omgeving die nodig is om kennis op het gebied van zelfredzaamheid, eigen regie en maatschappelijke participatie voor onze doelgroep op en uit te bouwen.

Meer informatie over onze missie en visie of onze organisatie vindt u bovenin de pagina bij de knop Over Tolbrug.

Dichtbij huis

We hebben meerdere goed bereikbare locaties. Daarnaast bieden we onze zorg aan op de locaties:

  • Hotel Udens Duyn in Uden
  • Atlent Kinderexpertisecentrum in Den Bosch
  • Kinderdagcentrum de Elzengaard in Den Bosch
  • Int Corenveld in Veghel (instelling voor kinder- en jeugdzorg)

Gezamenlijk doel

Onze professionals werken nauw samen vanuit verschillende disciplines. Zij delen dezelfde opvattingen over het bereiken van uw doel en hoe zij hieraan kunnen bijdragen. Alle medewerkers van Tolbrug zijn verantwoordelijk voor de beste uitoefening van hun taak. Dat houdt onder meer in dat zij hun kennis op peil houden en dat zij er continu aan werken om nog beter te functioneren. Hierbij maken we altijd gebruik van bewezen kennis en beproefde methodes.

Partners

Goede zorg staat nooit op zichzelf. We werken dan ook nauw samen met verschillende partners buiten Tolbrug:

  • patiëntenverenigingen
  • revalidatieartsen en specialisten uit ziekenhuizen in de regio
  • verpleeghuizen en thuiszorg
  • kinderdagcentra en scholen uit het speciaal onderwijs (zoals Mytylschool Gabriël, met wie we combinatie aanbieden van revalidatiezorg en onderwijs)
  • instanties op het gebied van wonen, werken, scholing en tijdsbesteding

Opleiding en onderzoek

We houden onze kennis continu op het hoogste peil en werken hiervoor samen met ziekenhuizen, hogescholen en universiteiten. Tolbrug vervult de opleidingsfunctie voor revalidatiegeneeskunde in samenwerking met de Maartenskliniek en het Radboud UMC in Nijmegen. Daarnaast werken we samen met de hogescholen en universiteiten op opleidingsgebied, voor alle specialismen die we in huis hebben. Wetenschappelijke oriëntatie vindt plaats door het uitvoeren van onderzoek.